Sandnes Karateklubb - etablert 1978

Sandnes Karateklubb (SKK) startet i 1977 som del av Sandnes Friundervisninging, før den formelt ble dannet 1 januar 1978. Det var allerede knyttet kontakt med Bergen Kyokushinkai Karate ved Ivar Rivenæs og denne klubben skulle i mange år bli hovedsenteret for all høyere gradering. Ivar Rivenæs er i dag bosatt på New Zealand og er en kjent forfatter.

Steve Arneil (f. 1934), som bragte Kyokushinkai fra Japan til Europa ble SKK sin kontakt.  Hvert år ledet han treningsleir i Giskehallen, Sandnes, hvor tilstrømmingen av elever var enorm.  Da Steve Arneil etablerte IFK (International Federation of Karate) i 1992 valgte SKK å følge denne organisasjonen sammen med flere andre klubber.  Steve Arneil  er i dag bosatt i London og innehar 10. dan og tittelen Hanshi.  Han er fremdeles aktiv som karateinstruktør, sensor og dommer over hele verden. Hanshi Steve Arneil har besøkt SKK regelmessig en gang i året.

Det ble etablert treningslokaler i et bomberom på Varatun som ble pusset opp på dugnad, og inneholdt både treningslokale, garderober med dusj, samt kontor.  Klubben vokste og nye behov meldte seg.  SKK kom dialog med huseierne av det gamle skolehuset Myrtun i Somaveien i 1985.  Etter forhandlinger og stå-på-vilje kom kontrakten på bordet og klubben var klar for nok et oppussingsobjekt.  Et flott treningsanlegg med stor parkeringsplass stod snart klar. Howard Collins holdt trening med gradering hver høst og Hanshi Steve Arneil i mai hvert år.  

SKK holdt også leirer med andre dyktige instruktører, både fra Spania, England, Sverige og flere klubber i Norge.

1988 ble et merkeår i klubbens historie. Klubbhuset brant ned til grunnen i august.  Politietterforskningen viste snart at huset var påtent, men ingen ble pågrepet for ugjerningen. Dette resulterte i et stort samhold blant medlemmene og det omfattende dugnadsarbeidet som lå foran førte til at nytt klubbhus kunne reises på branntomta og bli innviet 1. mai 1989.  SKK hadde fått en dojo som var unik i Europa og spesialbygget for Karate.

2016 Nytt merkeår for SKK

31 desember 2015 flyttet klubben til Elixia Forus, da Myrtun ble til solgt til ekskludert tidligere medlem som ikke ønsket å forlenge klubbens leiekontrakt. Klubben slår seg også sammen med Sonkei Karateklubb på slutten av 2016.

I tillegg til trening ved Elixia Forus disponerer klubben gymsalen hos Soma barneskole og en egen mindre dojo i Welhavens vei 15, (tidligere Sonkei Karateklubb), hvor enkelte av treningene foregår.

Opp gjennom årene har en lang rekke elever avlagt sortbelteeksamen. Klubbens høyeste graderte innehar i dag 4.dan.

Klubben har idag partiene KarateKidz (5-7år), Junior (8-13år), Ungdom (14-16år) og Senior (fra 17år). SKK har aktive medlemmer som konkurrerer nasjonalt og internasjonalt. Det er arrangeres årlig 3-4 treningsleirer hvor SKK henter inn dyktige internasjonale instruktører, i hovedsak fra IFK i England. Klubben samarbeider også om dette med andre lokale klubber.

Treningen er svært variert og oppbyggende for hele kroppen og veksler mellom styrke, kondisjon og smidighet.  Alt satt sammen i basis-trening, kata, kampformasjoner og selvforsvar.  

SKK har egen webshop hvor karatedrakter, belter, kamputstyr, bøker og merker kan kjøpes.

Sandnes Karateklubb er fremdeles en av landets største karateklubber og en av Norges største IFK-klubber.

IFK - International Federation of Karate

IFK ble grunnlagt av Hanshi Steve Arneil i 1992 og har spredt seg over store deler av verden. Organisasjonens ide er å spre karate   internasjonalt, samtidig som hvert enkelt land bygger opp sin uavhengige lederstil.

IFK sitt symbol er en stigende bølge. Dette symbolet er hentet fra Saiha kata. Denne bølgen symboliserer at uansett hvor stor en oppgave eller et problem er, kan en med besluttsomhet og utholdenhet komme over alle hindringer.

Kyokushinkai stiller strenge krav til utøverne og krever streng disiplin. Det er av stor betydning å forstå at fremskritt og utvikling i karate er tidkrevende. Utøverne må lære seg at et skritt om gangen er en selvfølge og en forutsetning for å bli en god karateutøver. Det finnes ingen snarvei i karate.

Totalsum:
    Til kassen
    (0)
    lagt til handlevogn